Zoeken
Inschrijving nieuwsbrief
Contact Info

ekeren.transitie@gmail.com
 

Werkgroep Eetbaar Ekeren :
Transitie Ekeren :
Erik Baelus
erik.baelus@sdworx.com


Webbeheer Transitie Ekeren :
Erik Liekens erik.liekens@gmail.com
 

PostHeaderIcon Nieuwsbrief 3

Een klein beetje uitleg over onze nieuwe website, waar ondertussen al meer dan 500 mensen ' over de vloer 'zijn geweest.
Misschien zijn jullie er nog niet toe gekomen, maar onze eigen weliswaar bescheiden website biedt toch heel wat boeiende informatie, althans dat is toch de bedoeling.  Maar misschien is het nuttig dat we even kort de verschillende rubrieken samen bekijken, zodat jullie snel de weg vinden naar de relevante dingen.We volgen gewoon de rubrieken en onderrubrieken op het scherm. Daar kan nog iets bijkomen of verdwijnen, maar alleen als het echt nodig blijkt.
Welkom : Stukje uitleg over Transitie, transitie Ekeren en wat hedendaagse ' trends '.
Gastenboek : Hier kan je alles kwijt over deze website, of toch ongeveer.
Werkgroepen : Stuurgroep : met overzicht van de maandelijkse samenkomsten.
                         Eetbaar Ekeren : met plannen en concrete realisaties op publiek en privé terrein; permacultuur.
                         Meer groen in Ekeren : ook hier willen we een vinger aan de pols houden.
Nieuws : De transitiegazet : een verzameling van enkele interessante verslagen over voorbije activiteiten
               De Nieuwsbrieven : Iedere nieuwsbrief , ook deze, krijgt hier zijn plaatsje.
Agenda: Een overzicht van alles wat er bij ons ( en bij de geburen ) te gebeuren valt, chronologisch en bondig.
Transitiecafé : Een overzicht van de maandelijks terugkerende cafés, eventueel met aanduiding van het thema.
Afbeeldingen : Losse greep van foto's, beperkt maar soms heel prettig en verrassend.
Links : verwijzigingen naar andere websites, Ekerse, regionale en internationale.Voortdurend in beweging natuurlijk.
Misschien kan je onze website bij je favorieten zetten of je abonneren op automatische berichtgeving als er een wijziging wordt aangebracht ?

De Transitiegroep Ekeren wil als beweging positieve aktiviteiten opzetten om de overgang van een vervuilende, energieverspillende en individualistische maatschappij naar een meer ecologische, sociale en meer zelfvoorzienende manier van leven in Ekeren in gang te zetten.
Aktiviteiten in de schijnwerpers
:
* Vrijdag 17 juni 2011 : 3de Transitiecafé in het EVA centrum, Schutstraat 10, met als rode draad de bijen, de biodiversiteit en   een bijvriendelijker Ekeren met toelichting van een Ekerse imker. Vanaf 20 uur kan je bij ons terecht voor een hapje en een drankje en veel gezelligheid.
* Vrijdag 1 juli 2011 is er weer het sociale restaurant van EVA ' Tussen de soep en de patatten ' vanaf 18 u 30 . Vrienden van de muffinman ( haalde muffins uit een container om ze aan een voedselbank te geven en werd 6 maanden voorwaardelijk veroordeeld maar wil in hoger beroep gaan) krijgen het woord. Mogelijk komen we heel wat te weten over voedselverspilling in onze maatschappij, van productie over distributie naar de consument.
* Zondag 3 juli 2011 is er een groot Afrikaans Tuinfeest in Zoersel, Lage Weg 60
Een organisatie waar Guy Cotemans en vrouwtje Els aan meewerken...

Voor de mensen zonder een Facebook-allergie: sinds enige tijd werden een aantal initiatieven van Transitie Ekeren ook opgenomen in de open Facebookgroep, genaamd ' Meer, mooi, nuttig en eetbaar groen in Ekeren en verder '. Het evenement ' 3de Transitiecafé ' bijvoorbeeld: daar kan je melden of je al dan niet aanwezig kan zijn. Er zijn ook forummogelijkheden...Mocht je het overwegen om ook daar lid van te worden, aarzel niet en breng ons een bezoek. Maar voor alle duidelijkheid : in die groep, met zo'n 65 ' leden ' blijft het accent liggen op enerzijds het verdedigen van het bestaande groen alsook aandacht voor de aanplant van nieuw groen. Deze beide doelstellingen sporen met de idee van Transitie en Eetbaar Ekeren.... 
 

backtotop