Zoeken
Inschrijving nieuwsbrief
Contact Info

ekeren.transitie@gmail.com
 

Werkgroep Eetbaar Ekeren :
Transitie Ekeren :
Erik Baelus
erik.baelus@sdworx.com


Webbeheer Transitie Ekeren :
Erik Liekens erik.liekens@gmail.com
 

PostHeaderIcon Nieuwsbrief 19

Transitie Ekeren als beweging kan je soms vergelijken met een riviertje : soms kabbelt het rustig voort, soms meandert het een beetje en soms zijn er plots enkele stroomversnellingen en daar zitten we binnenkort volop in. Momenteel zitten we voor de belevingstuin in Hof de Beuken in een laatste fase waar onze inspanningen stilaan zullen afnemen en het ZWC de fakkel zal overnemen. De overdracht naar een nieuw team van Hof de Beuken zal er echter pas komen op het goede moment en tot zolang staan we ter beschikking met raad en daad. We laten ze niet in de winterse kou achter., integendeel. Wat er verder nog zal gebeuren , voel je aangesproken, wordt verder opgelijst.

We zijn ook volop bezig ons te heroriënteren en , samen met allen die dat wensen, na te denken over de toekomst . Even stilstaan om vervolgens met volle kracht vooruit te schieten. Wat er daarvoor allemaal staat te gebeuren wordt eveneens verder opgelijst. Eén ding is zeker : onze achterban groeit ( bijna spectaculair ) en daar kunnen we ons alleen maar over verheugen. Het gaat natuurlijk niet om het getal, maar om de mensen van vlees en bloed achter dat getal.

Projekt belevingstuin Hof de Beuken

We plannen nog zeker 2 ' open werkdagen ' waar mensen van Transitie en van Hof De Beuken de handen in elkaar zullen slaan en oa het prieel voorzien van een dakbedekking en een vloer, ook in de snoezelhoek een vloertje leggen, de tuin winterklaar maken door nog wat extra te bemesten en te planten en na te denken over de te bouwen pergola's. We denken overigens ook aan het plaatsen van een aantal kunstvoorwerpen die eveneens de zintuigen prikkelen en het lange termijn geheugen aanspreken.

Datum : zaterdagen 19 oktober en 2 november , vanaf 9 uur 30. Iedereen welkom, ook om eens te kijken of te praten of ons van extra informatie te voorzien.

Projekt heroriëntatie tijdens 3 creatieve bijenkorven op zaterdag 26 oktober , om 14 uur , in het OLV Lourdesinstituut, A. Jeurissenstraat 13 te Ekeren , met aansluitend een etentje aan een gezamenlijke tafel. Inhoud van deze bijenkorven : een zoektocht naar een zelfoogstboerderij in Ekeren, ( permacultuur ) moestuinen in Ekerse scholen en een Ekers platform voor natuur en leefmilieu. Dit zijn onderwerpen waarbij we ons niet kunnen voorstellen dat je er, als sympathisant van Transitie Ekeren, geen interesse zou voor hebben. Er zijn al flink wat toezeggingen, maar je kan er – last minute – nog steeds bij, als je verwittigt op het nummer 03-6461801 van Hugo Van Damme. Door je aanwezigheid en je medewerking aan één van de bijenkorven kan je mee richting geven aan de verdere werking van Transitie Ekeren en aan het streven om Ekeren aangenaam en leefbaar te houden. En we hopen uit de grond van ons hart dat dit lokaal activisme via burgerinitiatieven goed zal ontvangen worden door onze overheden. We zullen zien...

Projekt transitiecafés

Op vrijdag 29 november is er ons volgend Transitiecafé met als thema ' Huis-, tuin- en keuken krinkloopdenken '. Misschien eten we samen een ecosmoske of krijgen we de Muffinman ( tegen voedselverspilling ) op bezoek ?

Cijfertjes : Momenteel hebben wij zo'n 160 sympathisanten in ons emailbestand en 190 leden in onze Facebookgroep en hebben er zo'n 7.500 personen onze website www.ekeren.transitie.be bezocht. Transitie leeft in Ekeren en verder, want ook in Kapellen zijn ze goed bezig en ook in Merksem staan ze te trappelen. Een toe te juichen evolutie, toch ? Ook in de belevingstuin in Hof de Beuken hebben andere ZWC's interesse.

De stuurgroep bestaande uit Greet en Sus, Geertje, Christel, John, Erik en Hugo hopen jullie bij gelegenheid eens persoonlijk te ontmoeten. Gelegenheid genoeg, ook al is het herfst.

backtotop