Zoeken
Inschrijving nieuwsbrief
Contact Info

ekeren.transitie@gmail.com
 

Werkgroep Eetbaar Ekeren :
Transitie Ekeren :
Erik Baelus
erik.baelus@sdworx.com


Webbeheer Transitie Ekeren :
Erik Liekens erik.liekens@gmail.com
 

PostHeaderIcon Nieuwsbrief 18

 

Onlangs opperde iemand dat ' onze Nieuwsbrief ' misschien toch niet zoveel werd gelezen. Redenen zouden oa kunnen zijn : te weinig tijd, teveel emails, andere Transitie Ekeren ' kanalen ' zoals email, Facebook en website en tenslotte mogelijk onvoldoende boeiend, wervend of interessant. Ik dank de persoon in kwestie voor de opmerking en ben geneigd dit zelfs te geloven, maar wil toch even de proef op de som nemen. Als je al tot hier gelezen hebt en misschien van plan bent om ook de rest, al was het diagonaal, even door te nemen, dan kan je op deze mail nog even kort antwoorden met ( minstens ) 2 letters : OK. Het mag ook iets meer zijn natuurlijk. Het aantal OK's zal dan bepalen of er al dan niet wordt mee doorgegaan.

Ik ben erg nieuwsgierig naar het uiteindelijk resultaat : je schrijft toch om gelezen te worden ?

 

Fier als we zijn met de groene pluim welke we onlangs mochten ontvangen van GroenPlus voor ons sociaal en ecologisch project in Hof De Beuken: de belevingstuin voor dementerenden, een werk in uitvoering welke te gepasten tijde aan hen zal overgedragen worden. Verslag en een massa foto's vind je op onze website www.ekeren.transitie.be

 

Op de 31ste Kattenbergse Rommelmarkt, ingericht door het EVA Centrum op zondag 1 september 2013 vinden jullie de waarschijnlijk allereerste pop-up weggeefwinkel in de regio. Het principe is eenvoudig : Heb je één of meerdere voorwerpen waarvan je denkt anderen gelukkig te maken, dan mag je die aan ons bezorgen en wij geven ze dan die dag en vanaf klokslag 10 uur gewoon door. Gever en nemer kennen elkaar dus niet, maar op het voorwerp zal wel staan dat het met ' veel plezier ' werd gegeven.
Practisch : we hebben voorlopig nog geen definitieve stapelplaats, maar laat gerust iets weten als je een stapelplaats in de buurt van de Kattenberg te Ekeren ( een tuinhuis of garagebox) tot dan kan missen en/of als je een voor jou en waarschijnlijk voor iemand anders waardevol voorwerp wil weg geven. Vanaf maandag 26 augustus kan je die voorwerpen inleveren bij de Ekerse leden van de stuurgroep : Erik, OL Vrouwstraat 56 ( Centrum ) – Sus en Greet, Beenhouwerstraat 11 ( Centrum) – Geertje, Akker 48 ( Centrum ) – John en Paulette, Leo Vermandellei 11 ( Mariaburg ) – Hugo, Hoeklaan 27 ( Donk, die je ook mag bellen op 646.18.01 als het niet te zwaar of te groot is en je het zelf niet kan brengen ).

' Met plezier gegeven, durf dus te nemen '

' Niet wat je hebt maar wat je geeft is waardevol '

' Wat gratis is, kan je niet stelen'

Transitie Ekeren stimuleert de sociale overwaarde van producten en diensten....

 

Wat verder in de tijd, maar belangrijk voor ons en eenieder die geïnteresseerd is in het vervolg van ons transitieverhaal in Ekeren is er de Transitie-Express, onze trein die op zaterdag 26 oktober 2013 in de namiddag even zal stilstaan aan 3 haltes. We organiseren dan 3 zogenaamde creatieve bijenkorven, waar het zal zoemen van de hersenactiviteit over volgende thema's : Onderzoek naar de haalbaarheid van een zelfoogstboerderij in Ekeren, van Eetbaar Ekeren oa in samenwerking met de Ekerse scholen en van een platform voor natuur en milieu. Uitnodigingen met meer details zal je later in de brievenbus ontvangen. Je kiest bovendien zelf je voorkeurthema. We sluiten dan af met een etentje waarbij iedereen iets meebrengt voor de gezamenlijke tafel.

Groetjes, Hugo namens de stuurgroep.

backtotop