Zoeken
Inschrijving nieuwsbrief
Contact Info

ekeren.transitie@gmail.com
 

Werkgroep Eetbaar Ekeren :
Transitie Ekeren :
Erik Baelus
erik.baelus@sdworx.com


Webbeheer Transitie Ekeren :
Erik Liekens erik.liekens@gmail.com
 

PostHeaderIcon Nieuwsbrief 12

Enkele mooie uitspraken over Transitie, die ik onlangs ben tegengekomen en graag wil delen:
* Groener, gezonder goedkoper – Delen is het nieuwe hebben -  Genoeg is meer dan Teveel.
* Transitie zit toch in jezelf. Ik ben niet alleen privé bezig met de huis-tuin-keuken transitie, maar ook op het werk : transitie in het economische leven, maatschappelijk verantwoord ondernemen, enz.

De zomer is halfweg en zoals ze in Antwerpen zeggen is het nog ' gene stoef ' geweest tot hiertoe. Hopelijk herpakt het seizoen zich en zien we augustus binnenkort door een zonnebril.

Van augustus gesproken : op zondagnamiddag 26 augustus gaan we – autodelend - met een groep, of groepje dat zal van de lezer afhangen, op bezoek bij 2 zelfoogstboerderijen in de buurt van Leuven : zowel Jen Nold in Bierbeek als Tom Troonbeeckx in Heverlee verwachten ons. Het zijn 2 gedreven mensen die hun sporen al verdiend hebben in de biologische landbouw volgens het coöperatief principe. Mocht je graag vooraf kijken waar we zullen terechtkomen, bezoek dan www.hetopenveld.be en www.dewittebeek.be met uitleg en vooral veel boeiend beeldmateriaal. Ook een kennismaking met mensen van transitie Bierbeek staat op het programma. Een aanrader en iedereen is welkom, vandaag zijn er reeds 8 inschrijvingen binnengekomen bij Hugo Van Damme op hvandeker@mobistar.be. Afspraak dus om 13 uur aan de parking van Ekeren station. Ons plan om daar ook in Ekeren mee te beginnen is nog helemaal niet vergeten, integendeel.

Voor de groep permaculturisten geeft de maand augustus tijd om even na te denken hoe onze belevingstuin in Hof de Beuken verder zal evolueren, daarover een aangepast plan van aanpak op te maken om er dan in september en oktober weer volop tegenaan te gaan. Steeds meer mensen vragen ons wat we daar nu eigenlijk ' aan het doen ' zijn en zij zijn enthousiast over de gekregen informatie. De eetbare tuinen in De Kleurenboom en GO Veltwijck staan ondertussen in volle bloei.
  
Ook Kapellen is onlangs aangestoken door de transitiekoorts en ze zijn daar voorzichtig gestart met een nieuwe transitie groep. Eén van hun oprichtsters behoort ook tot onze ' achterban '. Proficiat...    

Op zondag 2 september is er opnieuw de bekende,  in de streek wereldberoemde, Rommelmarkt van EVA. Transitie Ekeren zal aanwezig zijn met een pak informatie over ons, onze werking en onze verwachtingen. Beetje ludiek, beetje ernst, kortom we zullen erg zichtbaar zijn met foto's, een informatiebord en veel mondelinge uitleg, da's beloofd.

Een volgend transitiecafé is ook gepland, de juiste datum is vandaag nog niet gekend , maar het onderwerp wel : energiebesparing in theorie en praktijk.  

Onze website www.ekeren.transitie.be levert altijd een pak meer gedetailleerde informatie op dan deze nieuwsbrief, die eerder als inleiding kan worden opgevat. Ook een bezoekje aan de website van transitie Vlaanderen www.transitie.be werkt verhelderend en geeft aan dat we goed omringd zijn.

backtotop