Zoeken
Inschrijving nieuwsbrief
Contact Info

ekeren.transitie@gmail.com
 

Werkgroep Eetbaar Ekeren :
Transitie Ekeren :
Erik Baelus
erik.baelus@sdworx.com


Webbeheer Transitie Ekeren :
Erik Liekens erik.liekens@gmail.com
 

PostHeaderIcon Nieuwsbrief 11

En toen werd het echt zomer en echte vakantie. Maar eenieder maakt zo zijn of haar plannen om dit zinvol in te vullen. Ook wij, van Transitie Ekeren, doen dat en in dat plaatje passen een aantal fijne initiatieven In  deze periode. Lees maar even mee.

Op zondag 8 en 15 juli 2012 hebben wij onze 3de en 4de werkzondag in Hof de Beuken, waar wij een belevingstuin voor dementerende bejaarden willen aanleggen. Kom gerust  langs om eens te kijken, een babbeltje te doen en waarom niet eens een handje toe te steken. Mogelijk geraak je zelfs besmet door ons enthousiasme, maar dat is niet gevaarlijk, integendeel. Onze  mobiele plantbakken zijn ondertussen klaar, onze aardbeitoren en beestentoren naderen hun afwerking en de lange muur  krijgt een voorlopig jasje aan in afwachting van andere creatieve of nuttige bekleding. Ook hügelbedden, een werkkiosk, enkele pergola's, een snoezelhoek met wilgenconstructies en een kruidenspiraal zitten in de pijplijn. Inspraak van bewoners, familie, personeel en buurtbewoners nemen we ook mee. 

Op zondag 26 augustus 2012 in de namiddag gaan we een bezoekje brengen aan 2 verschillende maar boeiende zelfoogstboerderijen in het Leuvense om te zien hoe dat zoal in zijn werk gaat. Tijdens ons laatste transitiecafé hadden reeds een 15-tal mensen gemeld dat ze ' graag wilden meedenken over de opstart van een plukboerderij in het Ekerse' . We gaan dus gewoon eens kijken ter plaatse. Hierover dienen we echter een aantal practische afspraken te maken en daarom dien je vooraf en ten laatste tegen 19 augustus 2012 bekend te maken of je meegaat door per email je naam , het aantal meereizende personen en of je over extra plaatsen in je auto beschikt of een plaatsje zoekt, op te geven aan Hugo Van Damme op hvandeker@mobistar.be . Vertrekuur 13 uur, met carpooling. Per deelnemer betaal je de dag zelf  5 Euro ( 10 pollekes voor de Letsers onder ons ) als tussenkomst voor het meerijden en 1 Euro voor de vzw CSA ( Community Supported Agriculture ), die de zelfpluktuinen in Vlaanderen ondersteunt en promoot.. En die namiddag kunnen we ook nog eens verzusteren en verbroederen met mensen van Transitie Bierbeek. Een absolute aanrader voor eenieder die meer wil weten uit de mond van ervaren mensen.  

Ondertussen zijn er in Ekeren 2 eetbare werven gerealiseerd : deze in de school van het GO aan de Veltwijcklaan en deze in de Kleurenboom. Laat maar groeien en hopelijk steekt de zomer geen te hete stokjes in de groene wielen.

Je kan ons later ook nog vinden op de Rommelmarkt van het EVA Centrum op zondag 2 september 2012 met meer uitleg over onze , wat belangstelling betreft, steeds groeiende beweging.  Wat we doen en wat we plannen in 2012 en later zal het bekijken en beluisteren waard zijn. 

Zonder overdrijving mogen we stellen dat de instapavond over het Letsen een daverend succes is geworden, mede door het stuwende enthousiasme van Erik Baelus en enkele mensen van Lets provincie Antwerpen. Zeer waarschijnlijk zijn we met Ekeren en onmiddellijke omgeving de grootste Letsgroep geworden van de provincie Antwerpen. Instappen kan nog steeds, wat het voor iedereen nog interessanter maakt, maar dan ergens in september. Mocht je alsnog interesse hebben voor deze aantrekkelijke manier van ' zakendoen en hulpverlening zonder centen' , gelieve contact op te nemen met Erik op erik.baelus@sdworx.com . Er gaat gegarandeerd een nieuwe wereld voor je open.

En we ondersteunen actief de opstart van een Ekers solidair winkelpunt.

De stuurgroep van Transitie Ekeren, bestaande uit Erik, Geertje, Greet en Sus, John en Paulette, Christel en Hugo wenst jullie een zalig zomerverlof.

backtotop