Zoeken
Inschrijving nieuwsbrief
Contact Info

ekeren.transitie@gmail.com
 

Webbeheer Transitie Ekeren:
Erik Liekens erik.liekens@gmail.com
 

PostHeaderIcon Lets

Local Exchange Trading System = LETS kan gebruikt worden voor het uitwisselen van goederen en diensten op het locale niveau. Een beetje chinees? Hieronder wordt het duidelijker.

Heb jij spullen die je graag met anderen wil delen?
Ben jij vaardig in dingen waarmee je anderen kan helpen?
Heb je zelf hulp nodig bij een karwei of mis je dat stuk gereedschap dat je eenmalig wil gebruiken?
Smeed je graag nieuwe vriendschapsbanden?
Vind jij ook dat niet alles in geld uitgedrukt kan worden?

Dan ben je bij onze LETS-groep Antwerpen provincie aan het juiste adres. Sluit je aan en bouw mee aan ons lokaal netwerk om goederen en diensten uit te wisselen.
 


Gisteren 19 juni 2012 was het dan zover : Het lang aangekondigde instapmoment voor Lets, speciaal in Ekeren. Dat mensen nieuwsgierig waren bleek al snel door het feit dat de meesten reeds aanwezig waren voor dat het 20 uur werd. Men stond als het ware te trrappelen van ongeduld. Na een korte voorstelling van alle aanwezigen ( ik telde zo'n 30 gegadigden ) staken de organisatoren , waaronder ook Erik van onze Transitie stuurgroep en enkele andere leden van Lets provincie Antwerpen,  van wal . Flink wat anekdotes werden aangebracht met als doel de positieve en ( uitzonderlijk )  negatieve ervaringen met de aanwezigen te ' delen '. Ook vanuit het publiek kwam nogal wat weerwerk onder vorm van extra concrete vragen waarop meestel een afdoende antwoord werd gegeven. Afgaande op het antwoord op de vraag wie niet wilde instappen, ga ik ervanuit dat de groep Ekerse Letsers, met zijn vijven volgens de geleverde informatie en voor de instap , zeer snel zal uitbreiden. De kans is zelfs zeer groot dat Ekeren het grootste contingent Letsers zal hebben binnen de provincie Antwerpen, de stad zelf niet meegerekend. Onwaarschijnlijk en ook positief voor hen, want Letsen met iemand die te ver woont, gebeurt maar zelden. Vermits de meeste transacties ( vraag en aanbod, alsook waarderen met ' pollekes ) via een internet- aanmeldingssysteem eLAS zal gebeuren, deed ik vandaag de test voor mezelf  en ze kenden me reeds het werkte bovendien naar behoren. En nu maar Letsen zeker, in Ekeren en verder ? Meer informatie via Erik Baelus: erik.baelus@sdworx.com

De kogel is ( snel ) door de kerk : op dinsdag 19 juni zal er iemand van Lets Vlaanderen een instapmoment voorzien , vanaf 20 uur in het EVA Centrum, Schutstraat 10 te Ekeren. Voor alle echt geïnteresseerden het ideale moment om nog wat extra informatie te verkrijgen en effectief in te stappen.

Na een boeiende uiteenzetting van Erik Baelus tijdens het laatste transitiecafé om ons ' de kneepjes van het Letsen ' uit te leggen, was er zoveel interesse dat we een instapmoment zullen organiseren in Ekeren. Want ook uit onze bevraging bleek dat er erg veel Ekerenaren willen weten hoe dat eigenlijk werkt en dat ze willen meedoen....

Hierbij diverse Lets brochures die ons kunnen helpen om ' het systeem ' nog een beetje beter te begrijpen.

Brochure 1 : Een kieslijst.

Brochure 2 : Een nieuwsbrief

Brochure 3 : Hoe werkt het ?

Thema's > Lets
backtotop